Hrnčekový krehký slivkový pudingový zákusok fotorecept
Foto: helena10
Znamenitý zákusok. Šťavnatý, sladkokyslej chuti po slivkách. Upečte a určite si pochutnáte. Hrnček má objem 2,5 decilitra.
na 170-175 °C
Suroviny
Krehké cesto: | |
2 a 1/2 hrnčeka (alebo mix s hladkou) |
|
štipka |
|
2 KL |
|
2 ks domáce |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
Slivky: | |
600 g čerstvé |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Pudingový krém: | |
1 l |
|
3 bal. (v prášku) |
|
3/4 hrnčeka |
|
100 g |
|
Na posypanie krému: | |
|
|
|
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky ingrediencie - múku, štipku soli, prášok do pečiva, cukor, olej, celé vajcia, kyslú smotanu vymiešam vareškou vo väčšej miske a dokončím miesenie ručne na vláčne mäkké cesto. Cesto rukami – prstami roztlačím - nie na hladko, sú tam stopy po roztlačení cesta prstami - na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 x 30 x 6 cm a viac. Vyšší plech je lepší. Plech s cestom dám do chladničky.
- 2
Teraz je na rade pudingový krém: Z mlieka, pudingových práškov, cukru uvarím puding a hneď do neho vmiešam maslo. Musí sa spojiť s horúcim pudingom. Odstavím nabok trochu vychladnúť.
- 3
Na vychladené cesto husto v jednej vrstve naukladám polovice sliviek reznou stranou hore. V prípade potreby si ochutím.
- 4
Slivky zalievam teplým pudingovým krémom a rozotriem ho tak, aby zakryl všetky slivky, celý povrch na celom plechu.
- 5
Vrch pudingového krému posypem strúhaným kokosom zmiešaným s trochou cviklového prášku.
- 6
Pečiem v rúre predhriatej na 170-175 stupňov okolo 45 minút. Riaďte sa svojou rúrou.
- 7
Zákusok musí riadne vychladnúť, až potom ho nakrájam.
Tiež slivkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč sa môže pred pečením posypať mletými orechami, mandľami alebo aj ničím, až na upečený môžete použiť trochu kakao, toping,... Kreativite sa medze nekladú. Prajem dobrú chuť! 😉