Hrnčekový koláč s krupicou a domácim džemom
Foto: helena10
Rýchly recept na fajnový šťavnatý jemný koláč. Džem použite podľa vlastnej chuti a na miešanie cesta vám stačí metlička. Hrnček má objem 200 Zobraziť celý popisRýchly recept na fajnový šťavnatý jemný koláč. Džem použite podľa vlastnej chuti a na miešanie cesta vám stačí metlička. Hrnček má objem 200 ml.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
3 ks (veľkosť M) |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1 hrnček (3,2 %) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (domáci) |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Postupne poriadne vymiešam celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Nasleduje mlieko, olej, detská krupica, múka s práškom do pečiva. Ako posledný pridám domáci džem a citrónovú šťavu, riadne premiešam a cesto je hotové.
- 2
Cesto vylejem na vyšší plech 20 x 35 cm vymastený tukom a posypaný hrubou múkou. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou.
- 3
Po vychladnutí koláč posypem práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť. Ako rýchlo koláčik upečiete – tak rýchlo ho aj zjete... Len-len, že som stihla odfotiť.
Tiež krupicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu