Krupicový koláč

Hrnčekový koláč s krupicou a domácim džemom

Autor receptu: helena10

Rýchly recept na fajnový šťavnatý jemný koláč. Džem použite podľa vlastnej chuti a na miešanie cesta vám stačí metlička.* Hrnček má objem 200 ml.

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Postupne poriadne vymiešam celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Nasleduje mlieko, olej, detská krupica, múka s práškom do pečiva. Ako posledný pridám domáci džem a citrónovú šťavu, riadne premiešam a cesto je hotové.
  2. Cesto vylejem na vyšší plech 20 x 35 cm vymastený tukom a posypaný hrubou múkou. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou.
  3. Po vychladnutí koláč posypem práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť. Ako rýchlo koláčik upečiete – tak rýchlo ho aj zjete... Len-len, že som stihla odfotiť.