Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Hrnčekový koláč Gavalier fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. novembra 2022
Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)
Foto: olinecka

Aj takýto jednoduchý koláčik môže prekvapiť chuťou. U nás sa zjedol do dvoch hodín.

24
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
1 bal.
1 hrnček (vlažné)
1/2 hrnčeka
1 bal.
2 ks väčšie
z 1/2 citróna
Tvarohová plnka:
250 g
2,5 PL
1,5 ČL
3 PL čerstvé zmäknuté
Plnka slivková:
5 PL
60 g (mliečna, horká)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na plnku + Gustin.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka vyšľaháme s vanilínovým cukrom, postupne pridáme cukor, došľaháme do penista, striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna a po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Tvaroh s práškovým cukrom a maslom vymiešame. Lekvár spojíme s rozpustenou čokoládou.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na plech vylejeme pripravené cesto. Lyžicou dáme kopčeky tvarohovej a lekvárovej plnky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč necháme vychladnúť.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)  - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, skvělé chuti. Dělám podobný ekvivalent, jen tvarohová náplň je trochu řidší, s mlékem a pudinkem. Oceňuji nápad spojit slivky s čokoládou!! Velmi brzy Gavaliera vyzkouším.
olinecka
@haji (19.11.2022 15:16)

Len vyskúšaj oplatí sa... Ďakujem za nahliadnutie a čas prečítať recept som rada že sa recept páči.
tonicka53
Olinecka, ten Gustin predpokladám že ide do tvarohu, koláč sa mi veľmi páči, a aj ten s makovo jablkovou plnkou. Si veľmi dobrá pekárka / či cukrárka :-) /.
olinecka
@tonicka53 (20.11.2022 11:39)

Áno gustin ide do tvarohu.... zahusti. Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recepty páčia. Ešte raz ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia