Hrnčekový koláč Gavalier fotorecept
Foto: olinecka
Aj takýto jednoduchý koláčik môže prekvapiť chuťou. U nás sa zjedol do dvoch hodín.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
2 ks väčšie |
|
z 1/2 citróna |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
2,5 PL |
|
1,5 ČL |
|
3 PL čerstvé zmäknuté |
|
Plnka slivková: | |
5 PL |
|
60 g (mliečna, horká) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na plnku + Gustin.
-
3
Vajíčka vyšľaháme s vanilínovým cukrom, postupne pridáme cukor, došľaháme do penista, striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna a po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Tvaroh s práškovým cukrom a maslom vymiešame. Lekvár spojíme s rozpustenou čokoládou.
-
4
Na plech vylejeme pripravené cesto. Lyžicou dáme kopčeky tvarohovej a lekvárovej plnky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
-
5
Upečený koláč necháme vychladnúť.
-
6
Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
. Olinka, verím, že vám chutil.
Veru chutil len sa za ním, zaprašilo.
Už vidím, jak kecám. Ještě jsem nevyzkoušela, ale @olinecka mě nakopla. Chudák moje váha, dostane na frak...
Len vyskúšaj oplatí sa... Ďakujem za nahliadnutie a čas prečítať recept som rada že sa recept páči.
Áno gustin ide do tvarohu.... zahusti. Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recepty páčia. Ešte raz ďakujem.