Tvarohový koláč
Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj takýto jednoduchý koláčik môže prekvapiť chuťou. U
nás sa zjedol do dvoch hodín.
24 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na plnku + Gustin.
- Vajíčka vyšľaháme s vanilínovým cukrom, postupne pridáme cukor, došľaháme do penista, striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna a po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Tvaroh s práškovým cukrom a maslom vymiešame. Lekvár spojíme s rozpustenou čokoládou.
- Na plech vylejeme pripravené cesto. Lyžicou dáme kopčeky tvarohovej a lekvárovej plnky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
- Upečený koláč necháme vychladnúť.
- Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.