Tvarohový koláč

Hrnčekový koláč Gavalier (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Aj takýto jednoduchý koláčik môže prekvapiť chuťou. U nás sa zjedol do dvoch hodín.

24
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na plnku + Gustin.
  3. Vajíčka vyšľaháme s vanilínovým cukrom, postupne pridáme cukor, došľaháme do penista, striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna a po častiach vmiešame do vaječného základu. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Tvaroh s práškovým cukrom a maslom vymiešame. Lekvár spojíme s rozpustenou čokoládou.
  4. Na plech vylejeme pripravené cesto. Lyžicou dáme kopčeky tvarohovej a lekvárovej plnky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
  5. Upečený koláč necháme vychladnúť.
  6. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.