Cuketový koláč
Cuketový koláč

Hrnčekový cuketový koláčik

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. júla 2023

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/3 ČL
1 ČL
1 PL
100 g
2 ks
1 hrnček (nastrúhaná, vytlačená)
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
Na potretie:
Navrch:
200 g
 nasekané




Postup

  1. 1

    Sypké suroviny (múka, cukor, perníkové korenie, sóda bikarbóna, kakao) dáme do misky a premiešame. V druhej miske spolu metličkou vymiešame mlieko, olej a vajcia.

  2. 2

    Cuketu nastrúhame najemno, necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, scedíme cez sitko alebo gázu a pridáme do misky s tekutými surovinami. Tekuté suroviny následne spojíme so sypkými, dobre premiešame a pridáme nadrobno nasekanú čokoládu.

  3. 3

    Hmotu vylejeme do formy 40x23 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme asi 20 minút na 175 °C. Môžete použiť aj plech 30x20 cm, no my máme radi tenšie cesto, takže som zvolila väčší.

  4. 4

    Upečený koláčik ešte horúci natrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Na záver ozdobíme nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia