Hrnčekový cuketový koláčik
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 hrnček (nastrúhaná, vytlačená) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
Na potretie: | |
|
|
Navrch: | |
200 g |
|
nasekané |
|
Postup
-
1
Sypké suroviny (múka, cukor, perníkové korenie, sóda bikarbóna, kakao) dáme do misky a premiešame. V druhej miske spolu metličkou vymiešame mlieko, olej a vajcia.
- 2
Cuketu nastrúhame najemno, necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, scedíme cez sitko alebo gázu a pridáme do misky s tekutými surovinami. Tekuté suroviny následne spojíme so sypkými, dobre premiešame a pridáme nadrobno nasekanú čokoládu.
- 3
Hmotu vylejeme do formy 40x23 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme asi 20 minút na 175 °C. Môžete použiť aj plech 30x20 cm, no my máme radi tenšie cesto, takže som zvolila väčší.
- 4
Upečený koláčik ešte horúci natrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Na záver ozdobíme nasekanými orechmi.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu