Cuketový koláč

Hrnčekový cuketový koláčik

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Sypké suroviny (múka, cukor, perníkové korenie, sóda bikarbóna, kakao) dáme do misky a premiešame. V druhej miske spolu metličkou vymiešame mlieko, olej a vajcia.
  2. Cuketu nastrúhame najemno, necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, scedíme cez sitko alebo gázu a pridáme do misky s tekutými surovinami. Tekuté suroviny následne spojíme so sypkými, dobre premiešame a pridáme nadrobno nasekanú čokoládu.
  3. Hmotu vylejeme do formy 40x23 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme asi 20 minút na 175 °C. Môžete použiť aj plech 30x20 cm, no my máme radi tenšie cesto, takže som zvolila väčší.
  4. Upečený koláčik ešte horúci natrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Na záver ozdobíme nasekanými orechmi.