Hrnčeková bábovka z tvarohu
Veľmi jednoduchá, bez šľahania snehu, bez vymiešavania masla, pekne v jednej miske...
50-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Suché prísady: | |
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Mokré prísady: | |
| 250 g (bezhrudkový) |
|
| 1 hrnček |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 2 ks |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske zmiešame všetky suché prísady.
- 2
Postupne do misky pridávame mokré prísady.
- 3
Kto má rád, môže teraz pridať hrozienka, nasekanú čokoládu...
- 4
Časť cesta vylejeme do formy (kto má silikónovú, nemusí ani vymazávať).
- 5
Do zvyšného cesta pridáme kakao a vylejeme do formy. Môžeme teraz do cesta pár krát zahrabnúť, aby sa farby premiešali a vznikol vzor.
- 6
Dáme piecť (50 min na 180 °C). Bábovka nie je vôbec suchá, aj na druhý deň zostáva pekne šťavnatá.
Tiež tvarohová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu