Tvarohová bábovka

Hrnčeková bábovka z tvarohu

Autor receptu: morenajea

Veľmi jednoduchá, bez šľahania snehu, bez vymiešavania masla, pekne v jednej miske...

50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame všetky suché prísady.
  2. Postupne do misky pridávame mokré prísady.
  3. Kto má rád, môže teraz pridať hrozienka, nasekanú čokoládu...
  4. Časť cesta vylejeme do formy (kto má silikónovú, nemusí ani vymazávať).
  5. Do zvyšného cesta pridáme kakao a vylejeme do formy. Môžeme teraz do cesta pár krát zahrabnúť, aby sa farby premiešali a vznikol vzor.
  6. Dáme piecť (50 min na 180 °C). Bábovka nie je vôbec suchá, aj na druhý deň zostáva pekne šťavnatá.