Ryby

Hrianka s parenými rybami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Pstruha a zubáča vyfiletujeme, vykostíme, osolíme. Udusíme v pare. Schladíme a nakrájame.
  2. Chren rozmixujeme s mliekom a prepasírujeme, pridáme soľ a napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.
  3. Tapioku uvaríme, aby bola priesvitná, a premyjeme v studenej vode, presypeme do citrónovej šťavy dochutíme práškovým cukrom.
  4. Kôpor rozmixujeme s vodou a pridáme lecitín, dochutíme soľou a prepasírujeme. Rozmixujeme a vznikne pena.
  5. Sendvič nakrájame na toasty a opečieme na grile. Servírujeme všetko pekne naukladané na sendviči.
  6. TIP: Lecitín na domáce použitie dostať kúpiť v lekárňach alebo obchodoch s výživovými doplnkami.