Hrbaté mäso fotorecept

tinca - fotkatinca, 30. januára 2011
Hrbaté mäso (fotorecept)
Foto: tinca

...a bol chutný nedeľný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks, starší
100 ml
1 malá  konzerva
1 ks
1 ks
2 menšie strúčiky
100 g
100 g,/eidam/
  nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Scedíme si huby a udusíme ich na cibuľke, kým sa neodparí voda, pred koncom dusenia pridáme cesnak. Necháme trochu vychladnúť.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájaný rožok namočíme do mlieka, zľahka ho vyžmýkame a zmiešame s podusenými hubami. Pridáme na drobno nakrájanú šunku, vajíčko, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opečieme. Poukladáme ich na pekáč a na každý rezeň navrstvíme väčšie množstvo pripravenej plnky. Podlejeme tukom z výpeku a trochou vlažnej vody a dáme prikryté piecť do rúry cca 25 minút, potom odokryjeme a plnku mierne zagrilujeme Pred dopečením rezne posypeme strúhaným syrom a ešte dáme do rúry, kým sa syr neroztečie.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila hráškovú ryžu a uhorkový šalát. Dobrú chuť! Bola to výborná pochúťka, mäsko bolo mäkké ako bavlnka.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
@tinca , já tím nemyslela nic zlého!! Je tolik podobných receptů a já si myslím, že se mají mezi lidi šířit, protože jinak je uvidí jen málokdo. Něco je zde, něco zase jinde a je fajn vyzkoušet co hrdlo ráčí. Můžu jen doporučit, je to vynikající.
Tak to určite vyskušam,ale kedže mame dost sušenych hub,skusim s tymi,namočim,opražim.Už som to tak robila v jednom mojom recepte a boli vyborne...
@esi nie je ho škoda, ja ho tiež podávam k vínku aj vyprážam /pridala som ho tu/. Ale kamoškina sestra robí v predajni kde ho majú, tak kupujem po 1 kg a mám ho vždy v zásobe v mraziaku poporcovaný. Ja ho používam všade,mne straaašne chutí. @mariena1 , môžeš aj sušené aj ja tak niekedy robím. @remcula nič sa nedeje ja sa vôbec nehnevám, hlavne že nie som plagiátor
Recept poznám pod názvom Hrbaté hydinové rezne, takmer sa nelíši od tohoto. tinca máš ho kráááásne nafotený,gratulujem, neviem kedy mňa kto naučí nielen ako recept nafotiť, to by som ešte zvládla, ale ako tie fotky poslať, teda dostať ich do počítača.
to mi hovor @abend ja som prvé rcp a bolo ich veľa pridávala, len s postupom, cítila som sa ukrivdená, že vždy pri súťažiach mali prednosť fotorecepty. A postupne som sa všetko naučila, akurát že krašie fotky sú s digi.foťáku ,ale aj ten je už na pláne. Ak budem môcť pomôžem, pýtaj sa aj mne mnohí varecháči v začiatkoch pomohli, nechcem menovať, aby som na niekoho nezabudla.
Ja som tiez ako @abend Nafotit recept by som tiez zvladla, ale ako ho dat do PC to je problem a recept bez fotiek to nie je ono. Zatial nemam ani profilovu fotku. Jedneho dna to musim skusit. Inak velmi pekny a dobry recept. Vyskusam ho v nedelu. @tinka dakujem.
Tak tento recept robím dosť často. Len ja dávam krkovičku. Je to fantastická dobrota a odporúčam to každému. Pritom je to jednoduché.

Pridaj komentár k receptu: