Hrbaté mäso fotorecept

tinca - fotkatinca, 30. januára 2011
Hrbaté mäso (fotorecept)
Foto: tinca

...a bol chutný nedeľný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks, starší
100 ml
1 malá  konzerva
1 ks
1 ks
2 menšie strúčiky
100 g
100 g,/eidam/
  nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Scedíme si huby a udusíme ich na cibuľke, kým sa neodparí voda, pred koncom dusenia pridáme cesnak. Necháme trochu vychladnúť.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájaný rožok namočíme do mlieka, zľahka ho vyžmýkame a zmiešame s podusenými hubami. Pridáme na drobno nakrájanú šunku, vajíčko, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opečieme. Poukladáme ich na pekáč a na každý rezeň navrstvíme väčšie množstvo pripravenej plnky. Podlejeme tukom z výpeku a trochou vlažnej vody a dáme prikryté piecť do rúry cca 25 minút, potom odokryjeme a plnku mierne zagrilujeme Pred dopečením rezne posypeme strúhaným syrom a ešte dáme do rúry, kým sa syr neroztečie.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila hráškovú ryžu a uhorkový šalát. Dobrú chuť! Bola to výborná pochúťka, mäsko bolo mäkké ako bavlnka.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zitar
Toto mäsko je vynikajúce, robievam ho tiež. @tinca máš ho krásne nafotené a aj naservírované.
danculka
Hrbaté,nehrbaté,ale podľa rcp aj chutné,dík za nápad..
dorisa
Rezne vyzeraju krásne, hned by som si dala. Recept si ukladám,ďakujem.
klaura
to vyzerá naozaj dobre ... ukladám si ...
diabambulka
ukladám, počula som o tomto recepte a ty si to krásne vyfotila a inšpirovala nás:-))) teraz budem mať možnosť pripraviť a vyskúšať:-)
ketty3811
Aj mne sa to veľmi páči,takže ukladám a príležitostne vyskúšam(asi na budúci víkend).:-)
duschko
Zaujimavy recept a velmi pekne nafoteny. Ukladam do MKK
tinca
@remcula tam je to z krkovičky. Nám tento rcp robili aj v robote v jedálni, ale našla som ho aj v rcp zo Života
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
uklaldám do KK. Určite vyskúšam, len ten volovec, nie je ho škoda takto? My ho máme k vínku.
remcula
@tinca , já tím nemyslela nic zlého!! Je tolik podobných receptů a já si myslím, že se mají mezi lidi šířit, protože jinak je uvidí jen málokdo. Něco je zde, něco zase jinde a je fajn vyzkoušet co hrdlo ráčí. Můžu jen doporučit, je to vynikající.
mariena1
Tak to určite vyskušam,ale kedže mame dost sušenych hub,skusim s tymi,namočim,opražim.Už som to tak robila v jednom mojom recepte a boli vyborne...
tinca
@esi nie je ho škoda, ja ho tiež podávam k vínku aj vyprážam /pridala som ho tu/. Ale kamoškina sestra robí v predajni kde ho majú, tak kupujem po 1 kg a mám ho vždy v zásobe v mraziaku poporcovaný. Ja ho používam všade,mne straaašne chutí. @mariena1 , môžeš aj sušené aj ja tak niekedy robím. @remcula nič sa nedeje ja sa vôbec nehnevám, hlavne že nie som plagiátor
abend
Recept poznám pod názvom Hrbaté hydinové rezne, takmer sa nelíši od tohoto. tinca máš ho kráááásne nafotený,gratulujem, neviem kedy mňa kto naučí nielen ako recept nafotiť, to by som ešte zvládla, ale ako tie fotky poslať, teda dostať ich do počítača.
cica2
ďakujem za supér receptík, krásne nafotené:)
tinca
to mi hovor @abend ja som prvé rcp a bolo ich veľa pridávala, len s postupom, cítila som sa ukrivdená, že vždy pri súťažiach mali prednosť fotorecepty. A postupne som sa všetko naučila, akurát že krašie fotky sú s digi.foťáku ,ale aj ten je už na pláne. Ak budem môcť pomôžem, pýtaj sa aj mne mnohí varecháči v začiatkoch pomohli, nechcem menovať, aby som na niekoho nezabudla.
jarunka
Ja som tiez ako @abend Nafotit recept by som tiez zvladla, ale ako ho dat do PC to je problem a recept bez fotiek to nie je ono. Zatial nemam ani profilovu fotku. Jedneho dna to musim skusit. Inak velmi pekny a dobry recept. Vyskusam ho v nedelu. @tinka dakujem.
alex100
Tak tento recept robím dosť často. Len ja dávam krkovičku. Je to fantastická dobrota a odporúčam to každému. Pritom je to jednoduché.
babav
To musi byt pochutkove masko, zdravsie ako vyprazane !
Urcite vyskusam;-)
jarunka
Tak konecne som vyskusala to "hrbate maso". Bolo velmi dobre, to sme si pochutili.
zmmm
dnes bolo k obedu a chutilo, síce som nemala šunku, ale dala som na kocky nakrájaný nitran
babina49
Toto jedlo robievam,je veľmi chutné,doporučujem! Ja dávam čerstvé šampiňóny,zdá sa mi to chutneješie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha