Hrbaté mäso fotorecept

tinca - fotkatinca, 30. januára 2011
Hrbaté mäso (fotorecept)
Foto: tinca

...a bol chutný nedeľný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks, starší
100 ml
1 malá  konzerva
1 ks
1 ks
2 menšie strúčiky
100 g
100 g,/eidam/
  nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Scedíme si huby a udusíme ich na cibuľke, kým sa neodparí voda, pred koncom dusenia pridáme cesnak. Necháme trochu vychladnúť.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájaný rožok namočíme do mlieka, zľahka ho vyžmýkame a zmiešame s podusenými hubami. Pridáme na drobno nakrájanú šunku, vajíčko, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opečieme. Poukladáme ich na pekáč a na každý rezeň navrstvíme väčšie množstvo pripravenej plnky. Podlejeme tukom z výpeku a trochou vlažnej vody a dáme prikryté piecť do rúry cca 25 minút, potom odokryjeme a plnku mierne zagrilujeme Pred dopečením rezne posypeme strúhaným syrom a ešte dáme do rúry, kým sa syr neroztečie.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila hráškovú ryžu a uhorkový šalát. Dobrú chuť! Bola to výborná pochúťka, mäsko bolo mäkké ako bavlnka.

    Hrbaté mäso (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto mäsko je vynikajúce, robievam ho tiež. @tinca máš ho krásne nafotené a aj naservírované.