Foto: tinca
...a bol chutný nedeľný obed.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 ks, starší |
|
100 ml |
|
1 malá konzerva |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 menšie strúčiky |
|
100 g |
|
100 g,/eidam/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
-
2
Scedíme si huby a udusíme ich na cibuľke, kým sa neodparí voda, pred koncom dusenia pridáme cesnak. Necháme trochu vychladnúť.
-
3
Pokrájaný rožok namočíme do mlieka, zľahka ho vyžmýkame a zmiešame s podusenými hubami. Pridáme na drobno nakrájanú šunku, vajíčko, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.
-
4
Rezne naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opečieme. Poukladáme ich na pekáč a na každý rezeň navrstvíme väčšie množstvo pripravenej plnky. Podlejeme tukom z výpeku a trochou vlažnej vody a dáme prikryté piecť do rúry cca 25 minút, potom odokryjeme a plnku mierne zagrilujeme Pred dopečením rezne posypeme strúhaným syrom a ešte dáme do rúry, kým sa syr neroztečie.
-
5
Ako prílohu som zvolila hráškovú ryžu a uhorkový šalát. Dobrú chuť! Bola to výborná pochúťka, mäsko bolo mäkké ako bavlnka.
a tak vím, že nemá chybu!
Urcite vyskusam;-)