Hrbaté mäso (fotorecept)

Autor receptu: tinca

...a bol chutný nedeľný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
  2. Scedíme si huby a udusíme ich na cibuľke, kým sa neodparí voda, pred koncom dusenia pridáme cesnak. Necháme trochu vychladnúť.
  3. Pokrájaný rožok namočíme do mlieka, zľahka ho vyžmýkame a zmiešame s podusenými hubami. Pridáme na drobno nakrájanú šunku, vajíčko, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Rezne naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opečieme. Poukladáme ich na pekáč a na každý rezeň navrstvíme väčšie množstvo pripravenej plnky. Podlejeme tukom z výpeku a trochou vlažnej vody a dáme prikryté piecť do rúry cca 25 minút, potom odokryjeme a plnku mierne zagrilujeme Pred dopečením rezne posypeme strúhaným syrom a ešte dáme do rúry, kým sa syr neroztečie.
  5. Ako prílohu som zvolila hráškovú ryžu a uhorkový šalát. Dobrú chuť! Bola to výborná pochúťka, mäsko bolo mäkké ako bavlnka.