Hrášková polievka s avokádom a špenátom

Autor receptu: fimp

20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného hrášku.
  2. Chvíľu ho opražíme, potom podlejeme vodou a necháme podusiť do mäkka (asi 20min.). Dolejeme vodou tak, aby bol všetok hrášok zaliaty a necháme trošku prevariť.
  3. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, lístky špenátu, avokádo, bazalku a soľ a necháme chvíľu pod pokrievkov, aby sa uvoľnili chute.
  4. Následne všetko spolu rozmixujeme na kašu. Zalejeme vodou (podľa toho akú chceme polievku hustú) a pridáme bujón. Polievku necháme prevariť a môžeme podávať.