Hrášková omáčka
Hrášková omáčka

Hrášková omáčka so smotanou

elenas - fotkaelenas, 11. júna 2018
Hrášková omáčka so smotanou
Foto: Elenas

Keď je sezóna mladého zeleného hrášku, rada pripravím aj toto jednoduché a chutné jedlo. Deti ho milujú. Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z mrazeného hrášku ale čerstvý je čerstvý.

4-5
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (vylúpaný)
1 ks
500 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na zmesi oleja a masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vylúpaný hrášok, osolíme, okoreníme, pridáme trochu vody a dusíme do mäkka, cca 10-15 minút.

  2. 2

    V smotane dobre rozmiešame metličkou múku a pridáme do hrášku, premiešame a ešte povaríme niekoľko minút. Podávame s knedľou a prípadne s vajíčkom alebo aj samostatne.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Ampara (11.6.2018 11:13)

Rado sa stalo. O deťoch si to veľmi výstižne napísala:)) Aj so zemiakmi je to super.
Stará dobrá klasika,aj moje deti ho milujú,aj keď už majú cez 30 rokov. Urobím bez knedle s novými zemiakmi. Vďaka za pripomenutie.
Veľmi pekný recept. Tradičný, chutný a keď je mladý hrášok, treba pripomenúť a uvariť. Navyše si ho veľmi pekne odfotila.