Hrášková omáčka so smotanou
Foto: Elenas
Keď je sezóna mladého zeleného hrášku, rada pripravím aj toto jednoduché a chutné jedlo. Deti ho milujú. Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z Zobraziť celý popisKeď je sezóna mladého zeleného hrášku, rada pripravím aj toto jednoduché a chutné jedlo. Deti ho milujú. Samozrejme, že sa dá pripraviť aj z mrazeného hrášku ale čerstvý je čerstvý.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na zmesi oleja a masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vylúpaný hrášok, osolíme, okoreníme, pridáme trochu vody a dusíme do mäkka, cca 10-15 minút.
- 2
V smotane dobre rozmiešame metličkou múku a pridáme do hrášku, premiešame a ešte povaríme niekoľko minút. Podávame s knedľou a prípadne s vajíčkom alebo aj samostatne.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rado sa stalo. O deťoch si to veľmi výstižne napísala:)) Aj so zemiakmi je to super.
Ďakujem pekne:)