Tekvicová polievka

Hrášková hokaido polievka

Autor receptu: juvara

Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky - mňam. Milujem tiež ázijské polievky, v ktorých je zelenina chrumkavá, za surova zaliata horúcim vývarom. A aj keď sa horúce polievky a korenené veci viac hodia k zime, poďme na to!

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hokaido dobre umyjeme, rozpolíme, vnútro vydlabeme. nakrájame aj so šupkou na kocky. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky. Na oleji orestujeme hokaido a mrkvu cca 3 min, osolíme, okoreníme. Pridáme na kocôčky nakrájaný zázvor. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme cca 10-15 min, kým zelenina nezmäkne. Zatiaľ si umyjeme a nakrájame pór a nasekáme na drobno vňať koriandra.
  2. Keď zelenina zmäkla, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Nastrúhame do nej trošku muškátového orecha. Nasypeme mrazený hrášok a povaríme 2 min, aby stále zostal krásny zelený. Ozdobíme pórom a koriandrom - nešetríme. Táto polosurová zeleninka je v polievke to najlepšie!
  3. Dobrú chuť!