Slaný zemiakový koláč

Hranolkový koláč s hubami (fotorecept)

Autor receptu: jack

Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované. Ale čo máme robiť, ked nám tak veľmi chutia? A chutnali ste už tento koláč? Ak nie, tak je najvyšší čas ho ochutnať.

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hranolčeky nasypeme do vymastenej tortovej formy väčšej a urobíme z nich zvýšený okraj.
  2. Dáme do rúry na 15 minút zapiecť. Pripravíme si cestíčko z vajec, mlieka, múky, štipky kypriaceho prášku, soli, korenia.
  3. Hranolky vyberieme po 15 minútach a nalejeme na ne vymiešané cestíčko. Na cestíčko dáme pokrájané huby, paradajku, papriku.
  4. Pečieme, kým nezačne koláč na povrchu zlatnúť. Pred dopečením vyberieme z rúry a posypeme syrom. Ešte trošku zapečieme, kým sa nám syr nerozpustí.
  5. Ozdobíme jarnou cibuľkou a môžeme jesť. Pozor - vysoko návykové!!!