Slaný zemiakový koláč
Hranolkový koláč s hubami (fotorecept)
Autor receptu: jack
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované. Ale čo
máme robiť, ked nám tak
veľmi chutia? A chutnali ste už tento koláč? Ak nie, tak je najvyšší čas ho ochutnať.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Hranolčeky nasypeme do vymastenej tortovej formy väčšej a urobíme z nich zvýšený okraj.
- Dáme do rúry na 15 minút zapiecť. Pripravíme si cestíčko z vajec, mlieka, múky, štipky kypriaceho prášku, soli, korenia.
- Hranolky vyberieme po 15 minútach a nalejeme na ne vymiešané cestíčko. Na cestíčko dáme pokrájané huby, paradajku, papriku.
- Pečieme, kým nezačne koláč na povrchu zlatnúť. Pred dopečením vyberieme z rúry a posypeme syrom. Ešte trošku zapečieme, kým sa nám syr nerozpustí.
- Ozdobíme jarnou cibuľkou a môžeme jesť. Pozor - vysoko návykové!!!