Hrachová polievka s údeným mäsom
Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do rozohriateho oleja vložíme cibule nakrájané na kocky, orestujeme dozlata, pridáme olúpaný hrach, zalejeme studenou vodou, pridáme údené karé, nové korenie a bobkový list.. Varíme pomaly domäkka.
- 2
Mäso vyberieme, hrach rozmixujeme. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom. Zjemníme smotanou. Použité karé nakrájame na jemné rezance (tzv. julienne) a orestujeme na panvici na sucho.
- 3
Do polievky vložíme uvarené halušky, ktoré si pripravíme podľa obvyklého návodu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu