Hrachová polievka s údeným mäsom

Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010
Hrachová polievka s údeným mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
400 g
2 ks
2 dl
2 ks




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho oleja vložíme cibule nakrájané na kocky, orestujeme dozlata, pridáme olúpaný hrach, zalejeme studenou vodou, pridáme údené karé, nové korenie a bobkový list.. Varíme pomaly domäkka.

  2. 2

    Mäso vyberieme, hrach rozmixujeme. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom. Zjemníme smotanou. Použité karé nakrájame na jemné rezance (tzv. julienne) a orestujeme na panvici na sucho.

  3. 3

    Do polievky vložíme uvarené halušky, ktoré si pripravíme podľa obvyklého návodu.

Diskusia k receptu

vcelka
Ja by som ale volila zelený a na záver ešte primiešala zeleninový (teda mrazený) hrášok. Robievam to doma už niekoľko rokov a najväčší kompliment mi na toto jedlo (polievku-prívarok) zložil jeden zhýčkaný remeselník: "Pany, já som fakt nevedzel, že aj bomba-kaša sa dá urobit takto perfektne..."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia