Hovädzie závitky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Hovädzie závitky, alebo španielske vtáčiky máme doma veľmi radi pre rozmanitosť chutí v závitkoch. Jedlo podávam s ryžou.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie.
- Umyté mäso si naporcujeme na pláty. Naklepeme, nasolíme, okoreníme , potrieme horčicou a do stredu položíme kusok uhorky, slaninky, štvrť uvareného vajca, kusok zaváranej červenej papriky a mrkvy. Mäso zvinieme a pomocou ihličiek zabezpečíme proti vypanutiu plnky počas dusenia.
- Závitky poprášime hladkou mukou.
- Potom na panvici v rozpálenom tuku ich osmahneme, aby sa uzatvorili.
- V kastróli osmahneme cibulu a pridáme závitky, podlejeme vodou, osolíme a dusíme dokiaľ nebudú mäkké. Počas dusenia premiešavame a podlievame vodou, ak treba.
- Nakoniec zahusíme omáčku trochou hladkej múky rozmiešanej v malom množstve vody. Jedlo podávame s ryžou. Dobrú chuť.