Hovädzie závitky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Hovädzie závitky, alebo španielske vtáčiky máme doma veľmi radi pre rozmanitosť chutí v závitkoch. Jedlo podávam s ryžou.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie.
  2. Umyté mäso si naporcujeme na pláty. Naklepeme, nasolíme, okoreníme , potrieme horčicou a do stredu položíme kusok uhorky, slaninky, štvrť uvareného vajca, kusok zaváranej červenej papriky a mrkvy. Mäso zvinieme a pomocou ihličiek zabezpečíme proti vypanutiu plnky počas dusenia.
  3. Závitky poprášime hladkou mukou.
  4. Potom na panvici v rozpálenom tuku ich osmahneme, aby sa uzatvorili.
  5. V kastróli osmahneme cibulu a pridáme závitky, podlejeme vodou, osolíme a dusíme dokiaľ nebudú mäkké. Počas dusenia premiešavame a podlievame vodou, ak treba.
  6. Nakoniec zahusíme omáčku trochou hladkej múky rozmiešanej v malom množstve vody. Jedlo podávame s ryžou. Dobrú chuť.