Hovädzie Wellington

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice a pomocou kuchárskeho štetca potrieme dijonskou horčicou. Na potravinársku fóliu položíme palacinku. V mixéri vymixujeme nakrájané surové šampiňóny, potom ich nasucho restujeme na teflonovej panvici, osolíme a okoreníme.
  2. Na palacinku natrieme restované šampiňóny. Mäso zvlášť obalíme v prosciutte a uložíme do stredu palacinky. Mäso zabalíme do palacinky a pomocou fólie ho stiahneme do tvaru batôžka a uložíme odpočívať do chladničky na 20 minút.
  3. Medzitým rozvaľkáme lístkové cesto. Z mäsa odstránime fóliu a uložíme ho do stredu rozvaľkaného cesta, vytvoríme batôžtek, prebytočné cesto odstránime a cesto poriadne na spodku stlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
  4. Náš tip Jedlo môžeme servírovať s prílohou podľa sezóny, napríklad s čerstvými restovanými kuriatkami.