Dusené hovädzie mäso

Hovädzie soté s brusnicami

Autor receptu: ryzasos

Ak ste tiež fanúšikmi mäsitých jedál na sladký spôsob, tak si tento recept na perfektné hovädzie soté s brusnicami úplne zamilujete.* Je tak jednoduché na prípravu a výsledok ohúri nielen perfektnou, sladkastou chuťou, ktorá sa spája s výraznou hovädzinou, no keďže budeme mäso dusiť pomaly približne hodinu, dosiahneme aj jeho dokonalú, jemnú štruktúru.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
  3. Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
  4. Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
  5. Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
  6. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju domäkka, približne 15 minút.
  7. Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.