Dusené hovädzie mäso
Hovädzie soté s brusnicami
Autor receptu: ryzasos
Ak ste tiež fanúšikmi mäsitých jedál na sladký spôsob, tak si tento recept na perfektné hovädzie soté s brusnicami úplne
zamilujete.* Je tak jednoduché na prípravu a výsledok ohúri nielen perfektnou, sladkastou chuťou, ktorá sa spája s výraznou
hovädzinou, no keďže budeme mäso dusiť pomaly približne hodinu, dosiahneme aj jeho dokonalú, jemnú štruktúru.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.
- Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.
- Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju domäkka, približne 15 minút.
- Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.