Hovädzie na smotane s prímesou exotiky fotorecept

zelovoc - fotkaZelovoc, 17. apríla 2015 20:37
Ďalšie recepty »

Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept)Foto: zelovoc

Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

30 min
príprava
180 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Vacsinu surovin si pripavime vopred. Doporucujem mastnejsie hovadzie ako napr. pliecko. Hovadzie zadne je na moj vkus trosku tvrdsie. Takze, nakrajame maso na stredne velke kusy, nakrajame cibulu, cim viac cibule, tym viac omacky, v mazdiari namelieme zazvor, rascu a rimsku rascu.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na masti do sklovita osmazime cibulu, hodime na nu pomlety korianer s rascami, jemne osolime a chvilku restujeme.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zacneme postupne prihadzovat maso aby sme zrychla osmahli.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je maso osmahnute, pridame korenia: mlety peper, nove korenie, nastruhany zazvor, adzika, gulasove korenie (odporucam gulasove korenie bez soli), hovadzi bujon (moze byt, nemusi), cervena paprika, pripadne chilli papricky ak mame radi pikantnejsie a poriadne zamiesame.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame paradajkove pyre a paprikovu pastu.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryte varime, dusime kym sa maso nerozpadava a nieje absolutne makke, cca 3 hodiny, obcas zamiesame.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked uz je maso uvarene, ochutname omacku, mozme pridat sladky paradajkovy pretlak, dochutit worcestrom a pomaly pri stalom miesani nalejeme smotanu na slahanie.

  8. 8

    Ja som si k tomu uvaril kolienka, kedze povodne som mal chut na kolienka a tento recept som si k tomu vymyslel. Chutovo mi to pripomina indicke jedla (tikku masalu?, postup je podobny, ale s inymi koreniami), akurat je to s hovadzinou, takze trosku svatokradez. Skusil som to spravit aj zo zadneho hovadzieho, ale lepsie je pliecko. Kedze indiu mam rad, tak urcite bude dobra aj jahnacina, kuracina ci zajac.

    Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist