| 
	        
	        
	        Hovädzie mäso
	        Hovädzie na mrkve a hráškuAutor receptu: foorick | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 120 minúttepelná úprava
 | 
PostupNa masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Mäso, nakrájané na kocky, pridáme ku základu a necháme poriadne zatiahnuť. Osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Jednu menšiu mrkvu nastrúhame, aby sa ľahšie rozvarila a pridáme k mäsu. Dusíme pod pokrievkou takmer do zmäknutia mäsa. Podľa potreby podlievame.Keď je mäso takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú druhú mrkvu a varíme ďalej. 10-15 minút pred dovarením pridáme hrášok. Ak sa nám zdá omáčka riedka, môžeme ju zahustiť hladkou múkou, ktorú si rozmiešame v studenej vode. Dochutíme podľa potreby a môžeme servírovať.
 |