Hovädzie mäso
Hovädzie na mrkve a hrášku
Autor receptu: foorick
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Mäso, nakrájané na kocky, pridáme ku základu a necháme poriadne zatiahnuť. Osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Jednu menšiu mrkvu nastrúhame, aby sa ľahšie rozvarila a pridáme k mäsu. Dusíme pod pokrievkou takmer do zmäknutia mäsa. Podľa potreby podlievame.
- Keď je mäso takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú druhú mrkvu a varíme ďalej. 10-15 minút pred dovarením pridáme hrášok. Ak sa nám zdá omáčka riedka, môžeme ju zahustiť hladkou múkou, ktorú si rozmiešame v studenej vode. Dochutíme podľa potreby a môžeme servírovať.
|