Hovädzie dusené na červenom víne
Autor receptu: elysa
Chutné mäso podávané s cestovinou...
5 porcií |
15 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na malé "akoby" rezníky.
- Cibuľu pokrájame na drobno, orestujeme na masti do sklovita.
- Na orestovanú cibuľu dáme prudko restovať mäso, restujeme pokiaľ sa mu neuzavrú póry.
- Pridáme pretlak a koreniny, pokiaľ pridáme pálivú čerstvú papriku, tak s čiernym korením narábame podľa svojej chuti na pikantné. Prilejeme víno.
- Pridáme na drobno pokrájanú čerstvú papriku.
- Všetko spolu dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou.
- Dusíme do mäkka, mäso si pustí svoju šťavu, ak má šťavy málo a ešte nie je mäkké, podlievame troškou vody, len toľko, aby mäso bolo akurát zaliate.
- Na konci dokoreníme podľa potreby. Podávame s cestovinou, alebo parenou knedľou.