Hovädzie dusené na červenom víne

Autor receptu: elysa

Chutné mäso podávané s cestovinou...

5
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na malé "akoby" rezníky.
  2. Cibuľu pokrájame na drobno, orestujeme na masti do sklovita.
  3. Na orestovanú cibuľu dáme prudko restovať mäso, restujeme pokiaľ sa mu neuzavrú póry.
  4. Pridáme pretlak a koreniny, pokiaľ pridáme pálivú čerstvú papriku, tak s čiernym korením narábame podľa svojej chuti na pikantné. Prilejeme víno.
  5. Pridáme na drobno pokrájanú čerstvú papriku.
  6. Všetko spolu dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou.
  7. Dusíme do mäkka, mäso si pustí svoju šťavu, ak má šťavy málo a ešte nie je mäkké, podlievame troškou vody, len toľko, aby mäso bolo akurát zaliate.
  8. Na konci dokoreníme podľa potreby. Podávame s cestovinou, alebo parenou knedľou.