Hovädzia pečeň
Hovädzia pečeň

Hovädzia pečeň s tarhoňou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. februára 2023

Veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré si veľmi ľahko viete pripraviť aj vy doma. Ak máte radi pečienku, určite vyskúšajte. Príloha je ľubovoľná.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

5-6
porcií
Hovädzia pečeň s tarhoňou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
2 ks čerstvá
1 ks
3 PL (salça)
1 PL
3 KL (kimyon)
1 KL
1 KL (pulbiber)
podľa potreby
Príloha:
500 g
1,3 l




Postup

  1. 1

    V panvici si na oleji chvíľku popražíme paradajkovú pastu, následne k nej pridáme mletú papriku a ďalej spolu chvíľku popražíme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cibuľu, ostatné koreniny a následne aj pokrájanú pečienku. Osolíme, premiešame a zakryté necháme, aby si pustilo vlastnú šťavu. Keď si pečienka pustí šťavu, dolejeme vodu podľa potreby, pridáme pokrájanú čerstvú papriku a zakryté varíme domäkka.

  2. 2

    Ako prílohu som pripravila tarhoňu. Na oleji si popečieme tarhoňu do hneda, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme a zakryjeme. Varíme dovtedy, kým tarhoňa celú vodu nevsiakne. Pravdaže prílohu si môže každý zvoliť aj podľa seba. Prajem dobrú chuť.

    Hovädzia pečeň s tarhoňou (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre vyzerajúce aj chutné jedlo @cesminaz , najmä sa mi páči, že je tam hovädzia pečeň, lebo ju málokto používa, pritom je lepšia ako bravčová.....ja len takú kupujem.
sracz
Pečeň, všetkého druhu, patrí ku mojim "favoritom" a v Tvojom videorecepte obdivujem postupnosť jednotlivých technologických krokov.
kimlo
Pečeň zbožňujem v akejkoľvek podobe, ale priznám sa s hovädzou som to ešte neskúšal, ani si niesom istý či sa predáva. Videl som už pár receptov, dokonca v jednom videu odstránili akúsi vrchnú blanu že ju na kraji narezali a strčili dovnútra celú ruku aby sa oddelila od pečene. Keď na ňu naďabím, vyskúšam … recept sa mi páči 👍
aszabka
Ani u nás hovädziu pečeň nie je dostať, mäsiar len oči otváral, keď som si chcela len objednať, tak som kúpila bravčovú. Pre mňa je to i zdroj vitamínov, okrem toho, že mi chutí. Robievam z pečene, sŕdc a hovädzieho mäsa orgánový pááááj, mix bravčového, kuracieho a hovädzieho, dokonca ani moja 2,5 ročná vnučka neodmietne kúsok.
evanaaa
Hovädziu pečeň mávajú väčšinou v Kauflande, ale videla som ju aj v Bille a v Jednote. Ak je "mladšia", je skoro ako teľacia, je jemnejšia ako bravčová, raz, či dvakrát som ju mala, ale zdala sa mi akoby horkastá. Nevýhodou hovädzej je tá blana, ktorá sa musí odstrániť, ale keď sa dobre zachytí, ide pekne dole. @kimlo , ak zvažuješ, vyskúšaj. Keď som ešte robila, tak vždy sme striehli, kedy sa u mäsiara objaví, a baby si ju utekali kúpiť, potom sme si ju robievali aj na nočnej dosť často. Robila som z nej aj nátierku, alebo ju kombinovala s kuracími pečienkami a bola dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia