Hovädzí páj so zemiakovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Dneska pri vareni som zasnubila masovy paj s pastierskym pajom. Vznikla z toho celkom zaujimava a chutna kombinacia.

6
porcií
35 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som maso z telacieho lytka, glejovku. Maso som pokrajala na mensie kusky.
  2. Maso som postupne opiekla na rozohriatom oleji a opecene som odlozila do misky.
  3. Na oleji kde som opekala maso som poprazila cibulu s roztlacenym cesnakom. Ked bola cibula makka pridala som k nej muku a este som to spolu poprazila. Potom som k cibuli pridala oprazene maso.
  4. K masu som pridala paradajkovy pretlak, premiesala som to a zaliala vodou. Maso som este posolila a okorenila.
  5. Ked sa maso dusilo uz asi pol hodinu pridala som k nemu postruhanu mrkvu a na drobno nakrajany stopkovy zeler. Maso sa dusilo asi 1,5 hodiny. Obcas som ho premiesala aby mi neprihorelo.
  6. Na koniec ked bolo uz maso makke pridala som k nemu mrazeny hrasok. Hrasok som s masom premiesala a nechala som to este spolu prevriet.
  7. Medzitym ako sa dusilo maso som si ocistila a uvarila zemiaky a pripravila som si spodne cesto. Studene tvrde maslo som nakrajala na mensie kocky. S mukou som ho prstami spracovala ako na posypku. Takto spracovane maslo s mukou som zaliala studenou vodou. Vodu som nalievala postupne, nedala som ju tam naraz vsetku.
  8. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho na pol hodinu do chladnicky.
  9. Schladene cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som rozvalkala na koliesko priemeru asi 10cm. Zbytok cesta s ktorym som momentalne nerobila som drzala v chladnicke.
  10. Cesto som polozila medzi dva papiere na pecenie.
  11. Tymto sposobom sa mi cesto velmi pekne vyvalkalo. Nelepilo sa a nemusela som pouzit uz viacej muky.
  12. Vyvalkane cesto som ulozila do vymastenej formy. Spodok som popichala vidlickou aby sa cesto velmi nezdvihlo. Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
  13. Upecene kosicky som naplnila masovou plnkou
  14. a na vrch masa som nastriekala zemiakove pyre. Ja som uz potom zemiaky nezapekala. Posypala som ich nasekanou petrzlenovou vnatkou a podavala.
  15. No a tu som este odfotila rozkrojeny paj. Mali sme to s kapustovym salatom. Pripravila som ho podla receptu ktory tu pred nedavnom uverejnil @energizer.