Hovädzí guláš s hubami (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Máte doma košík plný húb a neviete čo s ním.? Tu je jeden recept. Ja som v ňom síce použila šampiňóny, ale ideálne to bude s dubákmi, alebo inými lesnými hubami.

8
porcií
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno a osmažíme na oleji.
  2. Poprášime mletou paprikou.
  3. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky,osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Pridáme pretlačený cesnak. Korenie a cesnak dávame podľa chuti, každý má rád inú intenzitu korenia, tak som nezadávala množstvo.
  4. Mäso dusíme prikryté pod pokrievkou takmer domäkka. Potom zvýšime plameň a šťavu vydusíme do tuku.
  5. Mäso poprášime kukuričným škrobom, za stáleho miešania orestujeme a podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu, asi 1 liter. (Bujón používam NATUR od Vitany, ktorý môžu aj celiatici). Mäso podlievam aj červeným vínom, asi 0,5 ml (víno nemusí byť).
  6. Pridáme nakrájané huby.
  7. Prilejeme paradajkový pretlak. Premiešame a guláš povaríme pokiaľ nezmäknú huby. Guláš podávame s knedľou, alebo cestovinami.