Hokkaido na spôsob sviečkovej

nancy1974 - fotkanancy1974, 12. októbra 2012

Konečne sme si tento rok dopestovali v záhradke tekvicu hokkaido a tak som vyskúšala pár receptov, robili sme pomazánku, piekli sme ju a aj Zobraziť celý popisKonečne sme si tento rok dopestovali v záhradke tekvicu hokkaido a tak som vyskúšala pár receptov, robili sme pomazánku, piekli sme ju a aj polievočku pre moje 20 mesačné slniečko (čertíka). Môj muž na polievku pozeral najprv veľmi nedôverčivo ale keď videl ako drobcovi chutí neodolal a v jeho hlave vznikol nápad aby som to urobila hustejšie a bude sviečková :-) Tak pridávam recept.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujem cibuľu, pridám na kocky pokrájanú zeleninu a tekvicu, ktorú samozrejme nešúpem, chvíľu spolu orestujem a podlejem vodou, pridám soľ a bobkový list. Hokkaido veľmi rýchlo zmäkne tak treba počas varenia sledovať aby bolo dostatok vody. Keď sú všetky suroviny dobre uvarené, rozmixujem a pridám trošku horčice podľa chuti. Potom už len mäsko a knedľa a sviatočný obed je na stole :-) Mimochodom synovcovi som nepovedala, že to je omáčka z hokkaida a doteraz si myslí že jedol klasickú sviečkovú:-)

Diskusia k receptu

paeva
zaujímavé, mám tiež menšie hokaido, určite vyskúšam, pridaj aj tie ostatné recepty, nech poskúšame.
irenaw
zaujímavý nápad, takto som ešte neskúšala, ukladám
jeka
No ,vyskúšame,dakujem za receptík.
myshca
Vyzkoušela jsem a fakt mě to překvapilo, jak moc to bylo dobré. Takže recept chválím a určitě ho zařadím do jídelníčku.
janalekno
Práve som ju dnes na obed urobila podľa tohto receptu. Mňamózna!!!!! Dávam 5 hviezdičiek. Len namiesto mäsa som si ako vegetariánka dala tofu ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia