Konečne sme si tento rok dopestovali v záhradke tekvicu hokkaido a tak som vyskúšala pár receptov, robili sme pomazánku, piekli sme ju a aj Zobraziť celý popisKonečne sme si tento rok dopestovali v záhradke tekvicu hokkaido a tak som vyskúšala pár receptov, robili sme pomazánku, piekli sme ju a aj polievočku pre moje 20 mesačné slniečko (čertíka). Môj muž na polievku pozeral najprv veľmi nedôverčivo ale keď videl ako drobcovi chutí neodolal a v jeho hlave vznikol nápad aby som to urobila hustejšie a bude sviečková :-) Tak pridávam recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujem cibuľu, pridám na kocky pokrájanú zeleninu a tekvicu, ktorú samozrejme nešúpem, chvíľu spolu orestujem a podlejem vodou, pridám soľ a bobkový list. Hokkaido veľmi rýchlo zmäkne tak treba počas varenia sledovať aby bolo dostatok vody. Keď sú všetky suroviny dobre uvarené, rozmixujem a pridám trošku horčice podľa chuti. Potom už len mäsko a knedľa a sviatočný obed je na stole :-) Mimochodom synovcovi som nepovedala, že to je omáčka z hokkaida a doteraz si myslí že jedol klasickú sviečkovú:-)
Diskusia k receptu