Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami fotorecept
Foto: helena10
Vynikajúca torta. Cesto hrnčekové, krém tvarohovo-pudingový a čerstvé lesné čučoriedky.
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
2,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (alebo kefír) |
|
10 g |
|
1 KL |
|
1,5 KL |
|
Pudingovo-tvarohový krém: | |
450 ml |
|
60 g |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
3 PL |
|
750 g |
|
6 PL |
|
1 bal. (Olé) |
|
Okrem toho: | |
čerstvé lesné |
|
Na boky plechov: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vo väčšej miske vyšľahám vajcia s cukrami a soľou do svetlej nadýchanej hmoty. Prilievam olej a šľahám. Gélovú červenú farbu celú vmiešam so cmaru a tiež po častiach zašľahám. Následne po častiach pridávam múku zmiešanú s kakaom. Nakoniec dávam sódu s octom a po dôkladnom premiešaní sa suroviny zjednotia na cesto.
- 2
Cesto som rozdelila na 2 časti a piekla som na 2 okrúhlych plechoch s priemerom 22 cm. Dno plechov som vyložila papierom na pečenie a boky som vymastila tukom a trochu posypala múkou.
- 3
Obidve okrúhle formy s cestom naraz vložím do vyhriatej rúry (do mojej rúry mi vojdú). Pečiem na 170 stupňoch 30-35 minút. Špajľou skontrolujem hlavne stred cesta.
- 4
Upečené korpusy, ktoré mi pri pečení parádne narástli, nechávam vychladnúť.
- 5
Krém: Medzitým si z mlieka, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvarím puding a ešte hneď do horúceho pridám nalámanú bielu čokoládu a miešam, aby sa suroviny spojili. Tiež vychladím. Potom do pudingu prišľahám maslo izbovej teploty, tvaroh s práškovým cukrom a nakoniec puding bez varenia.
- 6
Vychladnuté korpusy pozdĺžne rozrežem na rovnaké polovice – z každého mám 2 pláty, čiže spolu 4 pláty. Spraviť dve nižšie torty nemôžem kvôli nedostatku miesta v chladničke. Korpusy boli pekne narastené, mäkké, jemné, mali hnedo-červenú farbu.
- 7
Nakoniec plním korpusy vychladeným už hustejším krémom z vrecka s jednoduchou špičkou a prekladám čerstvými lesnými čučoriedkami. Odložím na nejaký čas do chladničky. Ozdobím podľa seba.
- 8
Návšteve som zabalila „výslužku“, lebo torta podávaná s lesnými čučoriedkami chutila.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu