Tvarohová torta
Tvarohová torta

Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 9. augusta 2023
Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami (fotorecept)
Foto: helena10

Vynikajúca torta. Cesto hrnčekové, krém tvarohovo-pudingový a čerstvé lesné čučoriedky.

30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
2,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml)
1/2 KL
1 PL
2 ks
1,5 hrnčeka
1/2 bal.
1 hrnček
1 hrnček (alebo kefír)
10 g
1 KL
1,5 KL
Pudingovo-tvarohový krém:
450 ml
60 g
2 bal.
150 g
3 PL
750 g
6 PL
1 bal. (Olé)
Okrem toho:
 čerstvé lesné
Na boky plechov:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo väčšej miske vyšľahám vajcia s cukrami a soľou do svetlej nadýchanej hmoty. Prilievam olej a šľahám. Gélovú červenú farbu celú vmiešam so cmaru a tiež po častiach zašľahám. Následne po častiach pridávam múku zmiešanú s kakaom. Nakoniec dávam sódu s octom a po dôkladnom premiešaní sa suroviny zjednotia na cesto.

  2. 2

    Cesto som rozdelila na 2 časti a piekla som na 2 okrúhlych plechoch s priemerom 22 cm. Dno plechov som vyložila papierom na pečenie a boky som vymastila tukom a trochu posypala múkou.

  3. 3

    Obidve okrúhle formy s cestom naraz vložím do vyhriatej rúry (do mojej rúry mi vojdú). Pečiem na 170 stupňoch 30-35 minút. Špajľou skontrolujem hlavne stred cesta.

    Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené korpusy, ktoré mi pri pečení parádne narástli, nechávam vychladnúť.

  5. 5

    Krém: Medzitým si z mlieka, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvarím puding a ešte hneď do horúceho pridám nalámanú bielu čokoládu a miešam, aby sa suroviny spojili. Tiež vychladím. Potom do pudingu prišľahám maslo izbovej teploty, tvaroh s práškovým cukrom a nakoniec puding bez varenia.

    Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté korpusy pozdĺžne rozrežem na rovnaké polovice – z každého mám 2 pláty, čiže spolu 4 pláty. Spraviť dve nižšie torty nemôžem kvôli nedostatku miesta v chladničke. Korpusy boli pekne narastené, mäkké, jemné, mali hnedo-červenú farbu.

  7. 7

    Nakoniec plním korpusy vychladeným už hustejším krémom z vrecka s jednoduchou špičkou a prekladám čerstvými lesnými čučoriedkami. Odložím na nejaký čas do chladničky. Ozdobím podľa seba.

    Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Návšteve som zabalila „výslužku“, lebo torta podávaná s lesnými čučoriedkami chutila.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia