Restovaná ryža
Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi
Autor receptu: ryzasos
Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr.* Vynikajúci vegánsky recept na ryžu so zeleninou.
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte v slanej vode podľa návodu na obale.
- Cuketu nakrájajte na pásiky, na panvici poduste na troche oleja, dochuťte soľou a čiernym korením. Podusenú cuketu vyberte z panvice.
- V tej istej panvici orestujte nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak a nakrájané šampiňóny.
- Pridajte uvarenú hnedú ryžu, sójovú omáčku a duste 2 minúty. Cuketu pridajte späť do panvice spolu s nasekanými mandľami.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.