Restovaná ryža

Hnedá ryža restovaná s cuketou a šampiňónmi

Autor receptu: ryzasos

Jednoduchý a rýchly obed, či večera. Recept plný vlákniny a rôznych textúr.* Vynikajúci vegánsky recept na ryžu so zeleninou.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte v slanej vode podľa návodu na obale.
  2. Cuketu nakrájajte na pásiky, na panvici poduste na troche oleja, dochuťte soľou a čiernym korením. Podusenú cuketu vyberte z panvice.
  3. V tej istej panvici orestujte nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný cesnak a nakrájané šampiňóny.
  4. Pridajte uvarenú hnedú ryžu, sójovú omáčku a duste 2 minúty. Cuketu pridajte späť do panvice spolu s nasekanými mandľami.
  5. Dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.