Hliva ustricová s kokosovým mliekom (fotorecept)
Autor receptu: dr
6 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.
- Pridáme mletú červenú papriku, kurkumu, rascu, ľanové semienka.
- Premiešame, pridáme nakrájanú hlivu ustricovú, bobkový list, sójovú omáčku, osolíme, podlejeme horúcou vodou (cca 1 dcl), nie veľa, pretože hliva ešte pustí vodu, znova premiešame.
- Prikryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
- Po 30-tich minútach odokryjeme a necháme vydusiť vodu. Potom pridáme kokosové mlieko a nasekany medvedí cesnak a necháme prejsť chvíľu varom.
- Nakoniec prelisujeme čerstvý cesnak a pridáme maslo na zjemnenie. Premiešame, vypneme plyn, prikryjeme a necháme odstát 20 minút pokiaľ podávame.
Prílohou môžu byť varené zemiaky s maslom.
|