Hliva ustricová s kokosovým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: dr

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, kurkumu, rascu, ľanové semienka.
  3. Premiešame, pridáme nakrájanú hlivu ustricovú, bobkový list, sójovú omáčku, osolíme, podlejeme horúcou vodou (cca 1 dcl), nie veľa, pretože hliva ešte pustí vodu, znova premiešame.
  4. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
  5. Po 30-tich minútach odokryjeme a necháme vydusiť vodu. Potom pridáme kokosové mlieko a nasekany medvedí cesnak a necháme prejsť chvíľu varom.
  6. Nakoniec prelisujeme čerstvý cesnak a pridáme maslo na zjemnenie. Premiešame, vypneme plyn, prikryjeme a necháme odstát 20 minút pokiaľ podávame. Prílohou môžu byť varené zemiaky s maslom.