Haruľa

Haruľa s mrkvou, zelerom, ... (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

...to, že som sa dnes zasa ,,napráskal,, k prasknutiu má na svedomí @Dadecova a jej mrkvová pochúťka. Ludé moji, ono to chutí skvele, je pravda, že som tam pridal, aj čo písané nebolo, ale neoľutujete, ak to vyzkúšate ....

45-60 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pre upresnenie , váhu nepoužívam a váha surovin je iba približná ... použil som 2/3 mrkvy z kilogramového sáčku, syr, čo máte možnosť vidieť som nedal celý a zo zemiakov som ešte dva odobral na polievku
  2. postrúhame si z očistaných surovin zemiaky, mrkvu - tej mam 2 x viac ako zemiakov
  3. tvrdý syr eidam
  4. 8 strúčikov cesnaku
  5. pokrájaná cibuľa a dve vajíčka
  6. okoreníme čiernym korením a majoránom
  7. osolíme alebo ovegetujeme
  8. pridáme hladkú múku - podla uváženia, ja som dal asi 8 - 10 lyžíc
  9. a štvrtinu zelerovej hlavy postrúhanej nadrobno
  10. podľa potreby zriedime mliekom a vymiešame
  11. cesto máme hotové , ideme vysmážať
  12. testujem novú keramickú panvicu ...ale bez oleja to nejde , troška oleja treba
  13. a prvé kúsky máme hotové , ochutnáme a podľa potreby dochutíme
  14. nuž a k hotovému obedíku už len..... DOBRÚ CHUŤ