Halloumi s paradajkami, medom a cesnakom
Autor receptu: elixir
Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V osolenej vode dáme variť ošúpané, pokrájané zemiaky. Umyjeme paradajky a bazalku. Lyžicu oleja zmiešame s lyžičkou medu. Halloumi rozrežeme na dva plátky po dĺžke a ešte prepolíme.
- Pred dovarením zemiakov panvicu rozhorúčime, dáme na ňu halloumi a oprážame z oboch strán do zlatohneda; po obrátení na druhú stranu pridáme do panvice aj cherry paradajky.
- Do uvarených a scedených zemiakov pridáme mlieko, lyžicu olivového oleja, pretlačený cesnak a roztlačíme ich. Dobre premiešame, naložíme na taniere aj s paradajkami, halloumi a bazalkou, a polejeme zmesou oleja a medu.