Gulášová polievka
Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38 centov na 0,3 l porciu.
20 porcií |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si hovädziu hruď cca 1 kg a získame 700 g mäsa, ktoré pomelieme. Cena 4 eurá (kosť a loj použijem na iný vývar).
- Harfy z bravčovej krkovičky (cca 2400 g) očistíme a získame cca 650 g mäsa. Kosti sú z rozrábky, kde pomerne luxusne vykosťujú. Cena 1 euro za 1 kg.
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú papriku a mleté hovädzie mäso, osolíme a dochutíme koreninami.
- Keď je hovädzie mäso opražené, pridáme bravčový orez, očistenú pokrájanú papriku a paradajku.
- Pridáme bravčové kosti (700 g, zvyšné odložím na iný vývar do mrazničky) a varíme 45 minút. Keď mäso mäkne, pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú.
- Na záver posypem drveným majoránom. A môžeme servírovať.