Foto: 2010
Jedlo chudobnych europskych emigrantov ktore uz v roku 1914 bolo v americkych kucharskych knihach v tejto "skoro madarskej verzii" pod menom guláš.
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 - 2 strúčiky |
|
2 - 3 lyžice |
|
400 g (alebo krájané) |
|
podľa potreby |
|
1 ks (veľká farebná mäsitá) |
|
1 lyžica |
|
podľa vlastného výberu |
|
|
|
|
|
|
|
(strúhaný) |
|
|
Postup
-
1
Hovadzie mlete maso dame na horucom oleji oprazit spolu s na drobno nakrajanou cibulou a cesnakom tak 5 minut.
- 2
Pridame na kocky pokrajanu papriku drvene paradajky z konzervy v troche vody rozmiesany pretlak ,kukuricu a vsetko ochutime paprikou a korenim podla chute.Dusime zakryte tak 10 -15 minut. Medzi tym si dame varit cestovinu tradicne su to kolienka , dal som aku som mal.
- 3
Cestovinu dame naspat do hrnca a pridame podusene hovadzie. Servirujeme so struhanym syrom .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kukuričná whisky /tennessy, Daniels, Bourbon/ , varená, pečená , grilovaná s mastným hamburgrom, pop corn atď.
Mexiko a Texas - steaky a fazuľa.
Lacna , rychla verzia europskych emigrantov, penazi nebolo tak mlete maso bolo najlacnejsie plus lacna cestovina a bolo to rychlo hotove , malo energii sa spotrebovalo, casto robene v jednom hrnci. Jedlo chudoby , ktore je popularne hlavne na juhu.
en.wikipedia.org/wiki/American_goulash...
Prepáč mi , že som ti pokazil radosť , ale americkú - hlavne californskú
kuchyňu a taktiež Hawaiskú poznám veľmi dobre. Videl som a odskúšal som toho veľa . Ono sa vlastne ani nedá povedať jednoznačne čo je americké jedlo. Líši sa to i v jednotlivých štátoch. Ale aj keby som umieral , hamburger , hranolky ,kečup i hot dog by do mňa nikdy nenatlačili.
Ty to asi budeš vedieť. Na Hawaji si dávam na obed mahii mahi,
po obede lomi lomi a na večeru huli huli a je mi dobre .
@dodo , mas moje sympatie - hamburgery, hodogs a ine jedla z mleteho masa nejem, nekupujem, nechodime do ziadnej "fast food. Vsetko poctivo varene doma.
Dá sa to aj takto povedať. Mahi mahi je vynikajúca ryba a mám ju najradšej na smotane s cesnakovou omáčkou. Filet osmažíme asi 4 min z každej strany a na omáčku použjeme 2l cesnaku, 2l kapari,2l sojovky, 1šálka kur. vývar, 1,5 šalky smotany. Prevaríme a do trochu vlažnej pridáme 2l citr. šťavy. Prelejeme rybku a papáme.
Túto omáčku používam aj na grilované kur. prsia.
Huli huli je marinované kurča . Marináda: soj. omáčka,med, sherry,cesnak, worčester, zázvor,hnedý cukor a sriracha /KIMLO/
Namarinujeme aspon 2 hod, ugrilujeme a spapáme.
Lomi lomi je hawajská masáž. Vyskúšaj - budeš spokojná!!
mne morské prasiatko z Peru nevadí, má vraj jemnučké chutné mäsíčko táto špecialita.
však uvidíš, o to spraví s ostatnými :D
privítali s radosťou. Keďže to bude v cestíčku , bude to asi prasiatkový
Wellington a to je záruka kvalitného jedla. Tešíme sa .
môžu byť kreatívní podľa svojich možností a schopností vo výrobe wellingtonov do aleluje.
ale na to morské prasiatko sa veľmi teším, len pridaj ten receptík:-)
ale ked mas zaujem tu je viac receptov na prasiatka na vine aj ako spagetty ci fasirky :-)
cuyesadelita.jimdo.com/recetas/...
Veľmi pekne ti ďakujem . Pozorne som si to prečítal a má to šmrnc.
Dá sa to použiť i na biele myše a rôzne domáce hraboše. Taký významný blahodárny vplyv na človeka majú morské prasiatka , že ma to veľmi prekvapilo. Hádam viacej užitočných látok ako zelenina.
Pár receptov vyskúšam , veď kto by nedbal o svoje zdravie. Ďakujem ešte raz.
10.2.2012 som pridala Bravčové filé du Barry, napísalla som v úvode, že rp mám zo Slovenky a napriek tomu si ma požiadal o premenovanie receptu, lebo pravé du Barry sa robí z inak, konktrétne z hovädzej sviečkovej, ale aj postup prípravy má iný. uznala som, že máš pravdu a recept som preto premenovala, ako si navrhol.
pri wellingtone však máš iný názor, zrazu na niečom takom netrváš. prekvapuje ma to...