Guláš podľa Jamieho Blanca

Autor receptu: jamie88

Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.

10
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Rozdelíme do misiek zvlášť bravčové a zvlášť hovädzie. Pretože hovädzie budeme pripravovať dlhšie ako bravčové. Obe mäsa zasypeme Gulášovým korením, premiešame a dáme do chladničky odpočívať. Nakrájame si cibuľu, cesnak, paradajky a papriku. Zemiaky očistíme a taktiež nakrájame. Keď to máme všetko pripravené môžeme začať variť.
  2. Do hrnca nalejeme olej. Necháme ho rozpáliť, pridáme cibuľu a cesnak. Keď je cibuľa s cesnakom orestovaná do zlata pridáme hovädzie mäso, podlejeme ho trochu vodou, prídáme soľ, cele čierne korenie, mletú rascu a hrniec zakryjeme pokrievkou. Mäso necháme dusiť, pokiaľ mierne nezmäkne.
  3. Keď máme hovädzie mäso trochu mäkké pridáme k nemu bravčové a papriku. Znovu prikryjeme a necháme dusiť približne 10 minút.
  4. Po desiatich minútach pridáme nakrájané zemiaky, paradajky a zalejeme to vodou. Zakryjeme a necháme variť pokiaľ nebude mäso mäkké a zemiaky sa nebudú mierne rozpadávať.
  5. Nakoniec si očistite zemiak a na jemno ho nastrúhajte. Pridajte do gulášu. Nechajte guláš zovrieť. Prípadne dochuťte.
  6. Podávajte s chlebom (najlepšie domácim). Dobrú chuť ;)