Grobská pečienka

Autor receptu: myis

Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky. Pochádza údajne z Veľkého Grobu, kde sa zrejme robil väčšinou pri vyššie uvedenej príležitosti, inokedy sa z mäsa zrejme bežne nevarilo. Teraz už nezakáľame, ale príležitostne ho robím z pliecka alebo stehna,ale dá sa robiť prakticky z hocijakého bravčového mäsa.

4 -6
porcie
15 minút
príprava
9O minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do väčšieho hrnca dáme rozpustiť bravčovú masť. Cibuľu nakrájame na kocky.
  2. Na rozpustenú masť dáme dusiť celé množstvo nakrájanej cibule, až dostane postupne svetlo žltú farbu. Medzitým si nakrájame mäso na kusy veľkosti asi 10x15 cm, hrúbky 5 - 8 cm.Opečieme na pripravenej udusenej cibuli aby sa zatiahlo, pridáme všetky ostatné ingrediencie, zalejeme horúcou vodou,aby bolo celé zakryté, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka, až sa všetka voda vydusí a z cibule zostane červená omáčka.
  3. Podávame s uvarenými zemiakmi, pokrájanými na štvrťky alebo s chlebom, najlepšie domácim.