Krupicová kaša
Krupicová kaša

Grizik videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 17. februára 2021

Aj takému tradičnému jedlu akým je krupicová kaša, môžete obliecť nový kabát. Pozrite si, ako ju pripravil sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach Andrej Zobraziť celý popisAj takému tradičnému jedlu akým je krupicová kaša, môžete obliecť nový kabát. Pozrite si, ako ju pripravil sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach Andrej Syč.

Suroviny

1 l
100 g
100 g
20 g
100 g
30 g
200 g




Postup

  1. 1

    Do kastróla nalejeme mlieko a privedieme k varu. Potom k nemu prisypeme krupicu a za stáleho miešania varíme do riedkej konzistencie. Na záver kašu ochutíme troškou cukru. Kašu prepasírujeme cez jemné sitko a nalejeme do sifónovej fľaše na šľahačku. Pridáme bombičky a poriadne zatrasieme.

  2. 2

    V malom kastróliku rozpustíme maslo, zahrievame do tmavo orieškovej farby a precedíme do vopred vychladenej nádoby.

  3. 3

    Na plech so silikónovou podložkou dáme nasekanú bielu čokoládu a posypeme makom. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C po dobu 8 minút. Po uplynutí času vyberieme plech z rúry, veľmi rýchlo premiešame metličkou a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na panvicu dáme cukor, zohrejeme a urobíme z neho karamel. Pridáme nasekané lieskové orechy a zmiešame. Horúcu zmes opatrne rozložíme na silikónovú podložku, mierne popučíme, necháme vychladnúť a nalámeme na kusy.

  5. 5

    Do taniera nastriekame krupicu zo sifónovej fľaše, na vrch nasypeme karamelové orechy a rozdrvenú pečenú čokoládu s makom. Polejeme prepáleným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia