Grilovaný syr

Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou

Autor receptu: redakcia

Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje.* Výborný je v zeleninovom šaláte, jeho chuť skvelo dopĺňa citrónová šťava, čerstvé oregano, mäta, tymian, rozmarín či petržlenová vňať.

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Syr nakrájame na plátky a osušíme pomocou papierovej utierky. Potom ho štedro posypeme korením a na lyžici olivového oleja ho opečieme z oboch strán dozlatista.
  2. Po upečení syr vyberieme, do panvice prilejeme zvyšný olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a najemno nakrájanú cibuľu. Chvíľu restujeme, prisypeme fazuľové struky, dochutíme soľou a necháme prehriať. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a podávame.