Grilovaný losos
Grilovaný losos

Grilovaný losos s mrkvovo-kokosovým pyré a hráškovými strukmi

Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 31. januára 2021
Grilovaný losos s mrkvovo-kokosovým pyré a hráškovými strukmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

400 g
700 g
500 ml
10 g
10 g
100 g
100 g
150 ml
3 hlávky
15 g (ghee)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nakrájame na 1 cm kúsky. Dáme variť spolu so soľou, s cukrom a kokosovým mliekom. Varíme asi hodinu na miernom ohni, kým sa mlieko neodparí a mrkva nie je takmer rozvarená. Rozmixujeme do hladka, dochutíme mletým čiernym korením a maslom.

  2. 2

    Lososa očistíme, nakrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Grilujeme na panvici alebo grile (najprv na strane s kožou) a dopečieme v rúre - podľa veľkosti porcie 8–12 minút.

  3. 3

    Na rozpálený gril dáme pak choi, hráškové struky a huby. Grilujeme zhruba 4 minúty. Zastrekneme prepraženým maslom. Pridáme teriyaki omáčku a servírujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Varené

Diskusia k receptu