Grilovaný losos
Grilovaný losos s mrkvovo-kokosovým pyré a hráškovými strukmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Mrkvu očistíme a nakrájame na 1 cm kúsky. Dáme variť spolu so
soľou, s cukrom a kokosovým mliekom. Varíme asi hodinu na miernom ohni, kým sa mlieko neodparí a mrkva nie je takmer rozvarená. Rozmixujeme do hladka, dochutíme mletým čiernym korením a maslom.
- Lososa očistíme, nakrájame na porcie, ktoré
osolíme a okoreníme. Grilujeme na panvici
alebo grile (najprv na strane s kožou) a dopečieme v rúre - podľa veľkosti porcie 8–12 minút.
- Na rozpálený gril dáme pak choi, hráškové
struky a huby. Grilujeme zhruba 4 minúty.
Zastrekneme prepraženým maslom. Pridáme
teriyaki omáčku a servírujeme.
|