Grilovaný losos

Grilovaný losos s mrkvovo-kokosovým pyré a hráškovými strukmi

Autor receptu: redakcia

5
porcií
70 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nakrájame na 1 cm kúsky. Dáme variť spolu so soľou, s cukrom a kokosovým mliekom. Varíme asi hodinu na miernom ohni, kým sa mlieko neodparí a mrkva nie je takmer rozvarená. Rozmixujeme do hladka, dochutíme mletým čiernym korením a maslom.
  2. Lososa očistíme, nakrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Grilujeme na panvici alebo grile (najprv na strane s kožou) a dopečieme v rúre - podľa veľkosti porcie 8–12 minút.
  3. Na rozpálený gril dáme pak choi, hráškové struky a huby. Grilujeme zhruba 4 minúty. Zastrekneme prepraženým maslom. Pridáme teriyaki omáčku a servírujeme.