Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilovaný kozí syr v slaninovom kabáte na rukolovo-pomarančovom šaláte

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 15. júla 2021
Grilovaný kozí syr v slaninovom kabáte na rukolovo-pomarančovom šaláte
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

600 – 800 g (na grilovanie)
16 plátkov
100 g
100 g
2 ks
70 g
300 g
podľa chuti
70 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kozí syr nakrájame na malé kúsky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny. Takto pripravený syr položíme na rozohriatu grilovaciu panvicu a opečieme ich dozlatista.

  2. 2

    V mise zmiešame umytý špenát, rukolu, vyfiletovaný pomaranč (ostrým nožom vyrežeme dužinu mesiačikov zo šupiek) a pokrájané cherry paradajky. Dochutíme balzamikovým octom, olivovým olejom, korením, soľou a zľahka premiešame.

  3. 3

    Šalát rozdelíme na pripravené taniere, posypeme píniovými orechmi a navrch položíme grilovaný syr.

Diskusia k receptu