Hovädzí steak

Grilovaný flank steak s kelom a cviklou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Flank steak umyjeme a dobre osušíme, potom nakrájame na porcie a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany tri minúty. Potom osolíme a okoreníme a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch 6 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme odležať asi 5 minút.
  2. Cviklu dáme do alobalu, pridáme trochu olivového oleja, soľ, cukor a zabalíme. Pečieme v rúre 90 minút pri 160 stupňoch. Odbalíme, cviklu očistíme a nakrájame na kúsky. Tie marinujeme 15 minút v balzamiku.
  3. Na rozpálený gril dáme kel nakrájaný na rezance a cícer. Spolu všetko opekáme do zlatista asi 15 minút. Preložíme do misy a primiešame miso pastu.