Hovädzí steak
Grilovaný flank steak s kelom a cviklou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
100 minút príprava |
Postup- Flank steak umyjeme a dobre osušíme, potom nakrájame na porcie a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany tri minúty.
Potom osolíme a okoreníme a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch 6 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme
odležať asi 5 minút.
- Cviklu dáme do alobalu,
pridáme trochu olivového
oleja, soľ, cukor a zabalíme. Pečieme
v rúre 90 minút pri 160 stupňoch.
Odbalíme, cviklu očistíme a nakrájame na kúsky.
Tie marinujeme 15 minút v balzamiku.
- Na rozpálený gril dáme kel nakrájaný
na rezance a cícer. Spolu všetko opekáme
do zlatista asi 15 minút. Preložíme do misy
a primiešame miso pastu.
|