Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch

redakcia - fotkaredakcia, 26. augusta 2009
Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
3 strúčiky
1 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety z ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán veľmi rýchlo, aby sme rybu nevysušili. Špenát veľmi krátko sparíme na troške oleja alebo masla a ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom.

  2. 2

    Zemiaky vopred uvarené v šupe nakrájame na hrubšie kolieska. Môžeme rýchlo ugrilovať priamo s rybou. Na tanier poukladáme opečené zemiaky, na ne dáme sparený špenát a filet ryby. Polejeme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Náš tip: Ak do špenátu pridáme smotanu alebo tavený syr, jedlo bude úžasné a veľmi chutné.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: