Grilované hrušky
Grilované hrušky s domácou vanilkovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 (+ mrazenie) minút príprava |
Postup- Zmrzlina: Žĺtky, cukor a škrob vyšľaháme do peny. Mlieko privedieme do varu a pomaly za stáleho miešania prilievame k žĺtkovej pene. Prelejeme opäť do hrnca a za stáleho miešanie varíme na miernom ohni do zhustnutia. Primiešame vanilkový extrakt, prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha. Po lyžiciach primiešavame do vychladnutého žĺtkového krému. Vložíme do plastovej nádobky na mrazenie s vrchnákom a necháme zmraziť.
- Grilované hrušky: Tesne pred podávaním hrušky umyjeme, osušíme, rozpolíme. Reznú plochu potrieme citrónovou šťavou a položíme na rozpálený gril. Grilujeme asi 10 minút. Podávame s kopčekom domácej vanilkovej zmrzliny.
- Hrušky môžeme podávať aj s medovými orechmi - na panvici rozohrejeme med, pridáme vlašské orechy a krátko prehrejeme.
|