Grilované bravčové rezne Blúznenie
Autor receptu: nonna
Nie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať vždy, ale raz za dlhý čas použijem aj nejaké "klasické" mäso a vytvorím z neho čosi. Jabĺčka tu použité vytvoria sviežu chuť a celé jedlo "zošťavnia".
2 porcie |
12 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny si rozdelíme na dve rovnaké množstvá.
- Do stredu alobalu položíme plátky masla, na ne cibuľu pokrájanú na kolieska, posolíme ju a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
- Mäso trošku naklepeme a opatrne posolíme. Okoreníme kardamonom, korením Ražnenie, polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a porozotierame. Všetko urobíme z oboch strán a položíme rezne na cibuľu.
- Cesnak posekáme na malé kúsky a posypeme ním mäso.
- Ďalšou vrstvou sú zemiaky dobre umyté, neošúpané a pokrájané na malé kocky. Mierne ich osolíme.
- Uložíme na ne plátky jablka a zasypeme cibuľovou vňaťou posekanou na kúsky cca 1cm dlhé.
- Alobal uzavrieme do balíčka a takto upravené rezne necháme marinovať v chladničke jeden až dva dni.
- Grilujeme na tlejúcich uhlíkoch asi dve a pol hodiny.