Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

Autor receptu: redakcia

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista alebo ugrilujeme.
  2. Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme. Neskôr zjemníme šľahačkovou smotanou, pridáme chren, ochutíme soľou, cukrom a octom.
  3. Zelené olivy nakrájame na kolieska a vložíme prehriať do omáčky. Nakoniec môžeme ešte zjemniť kúskom masla. Panenku rozkrájame na plátky.