Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi
Autor receptu: redakcia
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista alebo ugrilujeme.
- Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme. Neskôr zjemníme šľahačkovou smotanou, pridáme chren, ochutíme soľou, cukrom a octom.
- Zelené olivy nakrájame na kolieska a vložíme prehriať do omáčky. Nakoniec môžeme ešte zjemniť kúskom masla. Panenku rozkrájame na plátky.