Grilovaná cuketa plnená cesnakovým tvarohom so zeleninou
Autor receptu: kristtin
Zdravé, svieže a ľahké jedlo na leto, alebo na teplé až horúce dni.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava jedla je veľmi rýchla a jednoduchá. Cukety očistíme a nakrájame na hrubšie placky. Zarobíme pac, kde zmiešame cuketu s olivovým olejom, soľou a korením. Dávame odstáť do chladničky, nech zelenina nasiakne. ( tip : ak chcete mať zeleninu čo najchutnejšiu a chuťovo najvýraznejšiu, odporúčam pac si spraviť už skôr napr. doobeda ak viete, že poobede budete variť tento recept napr. na večeru )
- Plnka je viacmenej hotová. Bylinkový tvaroh kupujem v Kauflande. Chutí po cesnaku a je veľmi osviežujúci. Môžete si pridať do neho napr. ešte jarnú cibuľku, alebo pažítku.
- Cukety vyberieme z chladničky, orestujeme na panvici a keď sú hotové, plníme ich tvarohom a zľahka zlepíme dokopy.
- Príloha k jedlu je rýchla takisto. Na panvicu si dáme olej, pretlačíme cesnak. Pridáme zeleninu, posolíme. Zľahka zeleninu orestujeme a podávame k cukete. Dobrú chuť !