Grilovacia klobása s Nivou a hruškami
Autor receptu: mecom
Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Rímsky šalát rozoberieme na listy, umyjeme ho pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Natrháme ho na menšie kúsky a vložíme do šalátovej misy.
Hrušky si nakrájame na tenšie prúžky, pridáme k natrhanému šalátu. Vlašské orechy posekáme a opražíme ich na panvici. Pridáme do šalátu. Šalát ochutíme soľou a olivovým olejom.
- Červenú cibuľu si nakrájame na menšie mesiačiky, orestujeme na rozohriatom oleji, osolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme do šalátu a všetko premiešame. Servírujeme do hlbokého taniera.
Klobásu si pripravíme na grile a pokrájame na menšie kolieska a pridáme na šalát.
- Nastrúhanou nivou (na hrubo) posypeme hotový šalát.