Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky

Autor receptu: afataga

Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako gyros ale napichované na ihle, toto je slovenská varianta so slaninou, ale nemusí byť. Množstvá neuvádzam, každý nech si dá podľa chuti a množstva jedákov.

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. deň vopred si urobím tzaziky a dám do chladničky. Tiež naložím maso do marinády, nesolím
  2. Na druhý deň pred grilovaním maso osolím a napichám na ihly
  3. Zatiaľ niekto založí v krbe požiar :-) aby bola riadna pahreba
  4. Medzi tým urobím šalát
  5. Potom už len grilujeme maso a zeleninu a potierame všetko zvyšnou marinádou
  6. A grilujeme..........
  7. Takto vyzerá grilovaná zelenina, prvý krát sme skúšali zemiak, bol vyborný
  8. A takto hotové masko
  9. A takto hotová papanica