Granadírsky pochod (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Dnešný obedík:)).....cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-*
2 porcie |
40 minút príprava |
15 bez zemiakov minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si uvariť zemiaky v šupke:)(alebo ich očistíme nakrájame a dáme ich uvariť do osolenej vody):))))
Z múky vajca a vody urobíme cesto ktoré necháme pod miskou zvlhnúť
- Cesto vyvaľkáme
- Porozkrájame na pásiky
- Naukladáme na seba a krájame väčšie štvorčeky:)
- Nahadžeme do vriacej posolenej vody:)premiešame aby sa nezlepili
- Precedíme
- uvarene zemiaky ošupeme nakrájame na stredne až malé kúsky.
- očistíme cibuľu
rozpálime na panvici olej alebo masť a opražíme na nej cibuľku do zlatista.
- Keď je cibuľka hotová, pridáme červenú papriku. Počkáme, kým paprika pustí trochu farby a môžeme pridať zemiaky aj cestoviny.Premiešame a necháme pár minút na panvici, aby sa chute spojili.
- Podávame s kyslou uhorkou ja si posypávam syrom:)))
Dobrú chuť :)
Možme aj zapekať:
Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapečieme priblížne 30 minút.ja si ho posypávam syrom celý:D.......ale ten tradičný mi chutí viac:-*neviem rečo ked je to to iste:D